Op 3 mei bent u om 14.30 uur van harte welkom bij de middag rond de film The Road Home die Spirit in Roosendaal samen met de Huijberg en de Broeders van Huijbergen vertoont in hun klooster, Boomstraat 7, te Huijbergen. Met aansluitend Vespers en een heerlijke maaltijd.

The Road Home is een filmklassieker uit 1999 van de beroemde Chinese cineast Zhang Yimou.

Wanneer de vader van Luo Yusheng komt te overlijden, keert hij terug naar zijn geboortedorp in het noorden van China. Hoewel de tijden zijn veranderd, wil zijn moeder een begrafenis volgens oude Chinese traditie.
Luo Yuseng denkt terug aan de verhalen die hij vroeger hoorde over het mooie, maar moeizame begin van de liefdesgeschiedenis tussen zijn ouders in de jaren vijftig. Zij werden in één oogopslag verliefd toen zijn vader als onderwijzer vanuit de stad naar het dorp van zijn ongeletterde moeder kwam. In poëtische beelden van een indrukwekkend landschap zien we hoe een jaar lang hun verkering vrijwel beperkt bleef tot het uitwisselen van blikken. Dan wordt zijn vader door de regering teruggeroepen naar de stad en blijft zijn moeder met een gebroken hart achter. Maar zijn vader zal als onderwijzer terugkeren…
Na zijn herinneringen realiseert Luo Yusheng zich dat hij zijn moeders wens moet respecteren.

The Road Home is een poëtische film, gecomponeerd op het ritme van de seizoenen, over de waarde liefde en familiebanden, tradities en onderwijs, ingebed in eeuwenoude taoïstische en confucianistische gebruiken. De film won vele prijzen waaronder de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn en de Prijs van de Oecumenische Jury op het Filmfestival van Cannes.

Plaats: Klooster Broeder van Huijbergen, Boomstraat 7, Huijbergen
Tijd: 14.30 – 18.15 uur
Kosten: vrije gift
Opgave: spiritinroosendaal@gmail.com