Wij delen wat ons raakt

Dit is het weblog van ons allemaal. Vooral nu het coronavirus zijn spoor trekt, nodigen wij je uit om te delen wat jou raakt. Online, interactief, omdat we elkaar nu even niet kunnen ontmoeten. Over wat jij om je heen waarneemt, mooi of ontroerend. Of over wat je leest, hoort of ziet, inspirerend of hoopgevend. Het mag van alles zijn: een foto, een schilderij, gedicht, muziek of een video, … Stuur het naar website@pgrkruiskerk.nl en wij plaatsen het op ‘Wij delen wat ons raakt’. 

Wat raakt jou?

Dit lied raakt mij

Dit lied raakt mij

Wat mij raakt? Ik kwam op internet deze video tegen waarin het lied Als Alles Duister Is wordt gezongen door Tenira Sturm, Reinier Korver, Mark en Marijke Brandwijk in de Augustijnerkerk in Dordrecht. Ik dacht: zouden wij dat ook kunnen in de Kruiskerk? Op 1,5 meter...

Lees meer
Ik zou mijn armen om je heen willen slaan

Ik zou mijn armen om je heen willen slaan

Gedicht gedeeld door Cor Koevoets: Ik lig in bed, probeer te slapen.Maar de slaap die komt maar niet.De beelden op mijn netvlies blijven lichten, Mensen met hun hoofd in opgeblazen kappenTegenover mensen die het nóg niet snappen.Gezellig samen naar park en strand,maar...

Lees meer
Bemoedigingslied in coronatijd

Bemoedigingslied in coronatijd

Een mooi initiatief van een aantal jongeren op YouTube. Een bemoedigingslied in coronatijd. Tekst en medewerkenden staan onder de uitzending. Je kunt zelfs ondertiteling zichtbaar maken.  Bekijk en luister hier naar het bemoedigingslied in coronatijd. 

Lees meer

Protestantse Kerk

De Protestantse Gemeente Roosendaal maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.

Adres

Sint Lucasplein 1
4703 HX Roosendaal
(0165) 557479
Postbus 3212
4700 GE Roosendaal
info@pgrkruiskerk.nl