Volg de Veertigdagentijd

Samen met de Sint Norbertusparochie en Spirit in Roosendaal organiseren we een Veertigdagenproject. Het project heeft als thema ‘Ik ben er voor jou’ en is geïnspireerd op de Zeven werken van barmhartigheid.

Het project bestaat uit een 40-dagenkalender en een serie interviews die je, vanaf woensdag 17 februari, onderaan deze pagina kunt lezen. Elke week wordt een werk van barmhartigheid verbeeld aan de hand van een schilderij van kunstenaar en theoloog Ruud Bartlema. In de kalender vind je elke dag een inspirerende bijdrage. Doe je mee? 

Blader door de 40-dagenkalender

Het laden kan even duren.

Je kunt door de kalender bladeren, maar je kunt die ook downloaden, printen of groter maken. Gebruik daarvoor onderstaande buttons.

Bij verschillende verwerkingen kun je met je telefoon of smartphone een QR-code scannen of (in de digitale versie) aan klikken. Daarmee start je een video met muziek of open je een website met meer informatie over het onderwerp. Laat je elke dag inspireren en volg de Veertigdagentijd.

 

Wil je de 40-dagenkalender thuis ontvangen?

Je kunt de papieren versie van de kalender ook op papier toegestuurd krijgen. Een donatie stellen wij heel erg op prijs.

HARTELIJK DANK!

 

40 dagen op weg met werken van barmhartigheid 

Gedurende de Veertigdagentijd, vanaf woensdag 17 februari, kun je hier iedere week een interview lezen. Elk interview is met een professional of vrijwilliger die er dag-in-dag-uit is voor anderen. Naar aanleiding van de Zeven werken van barmhartigheid vragen we hen naar hun inspiratie. De interviews zijn dezelfde week te lezen in de Roosendaalse Bode.

De dorstigen te drinken geven

De dorstigen te drinken geven

In de veertigdagentijd laten we ons leiden door de Zeven werken van barmhartigheid. Elke week kun je een interview lezen dat aansluit op dit thema. Deze week deel 2: De dorstigen te drinken geven. Het tweede interview in deze reeks is met Cas van Beek van de...

Lees meer
De Zieken bezoeken

De Zieken bezoeken

Interviews (deel1), Freijkje van Gennip Het eerste interview in deze reeks is met Freijkje van Gennip, geestelijk verzorgster bij Bravis ziekenhuis. Haar werk bestaat uit het op verzoek bijstaan van patiënten, met of zonder geloofsovertuiging. Juist in het ziekenhuis...

Lees meer

Protestantse Kerk

De Protestantse Gemeente Roosendaal maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.

Adres

Sint Lucasplein 1
4703 HX Roosendaal
(0165) 557479
Postbus 3212
4700 GE Roosendaal
info@pgrkruiskerk.nl