Veertigdagenproject – Alles komt goed?!

Samen

Dit jaar is de Veertigdagentijd vanaf woensdag 2 maart tot en met zaterdag 16 april. Als gemeente gaan we samen op weg naar Pasen? Dat zou wel eens een prachtige reis kunnen worden.
Ons motto is: ‘Alles komt goed?!’. Het thema, waar we mee aan de slag gaan, is de ‘Zeven werken van barmhartigheden’, op basis van Mattheüs 25: 35-36. Als inspiratie bieden we je de Veertigkalender aan. Die kun je gratis aanvragen.

Verbinden
Daarnaast kun je ook meedoen. Individueel of met een groepje. Dat kan een bestaand groepje zijn, bijvoorbeeld de gesprekskring, eet-, groei-, wandel- of jongerengroep, maar ook een groepje gemeenteleden uit dezelfde straat of buurt of het gebouw waarin je woont. Bespreek samen hoe je het motto en thema van de actie vorm kunt geven. Dat kan bijvoorbeeld door het verbeelden in kunst, muziek, een foto, een beeld, samen een lied of gedicht schrijven, wandelen, een maaltijd delen, of een andere activiteit.

Je kunt dat doen in stilte, maar we hopen dat jullie je initiatief willen delen met anderen gemeenteleden. Dat kan in één van de vieringen tijdens de Veertigdagentijd, tijdens de Paasdienst, in een speciale Veertigdagentijduitgave, Kruiskerk Nieuws of op de website. Zo zijn we, ook als we nog niet met z’n allen bij elkaar kunnen komen, toch met elkaar verbonden en kunnen we de Veertigdagentijd samen beleven en Pasen vieren. Heb je vragen? Mail (veertigdagentijd@pgrkruiskerk.nl) of bel ons op (tel. 06-39661978).

Hieronder kun je de Veertigdagenkalender gratis aanvragen of je aanmelden met een groepje om mee te doen: