De beroepingscommissie stelt zich graag aan jou voor

De beroepingscommissie gaat van start. Zij stellen zich graag aan jou voor.

Ko van Doeselaar
Ik ben Ko van Doeselaar, 76 jaar en ik woon in de Stationsstraat in Roosendaal. Een aantal jaren terug was ik diaken. Ik heb toen mogen ervaren hoe belangrijk en waardevol steun vanuit de kerk kan zijn voor mensen die het nodig hebben. De diaconale taak, het zorgen voor onze naasten, vind ik een geloofsopdracht. Zeker in deze onzekere tijd. Bij het omzien naar elkaar kan de predikant die wij zoeken ons helpen om dit, in de diversiteit van onze gemeente, blijvend inhoud te geven.

Anne Roos
Ik ben Anne Roos, 56 jaar. Van huis uit gereformeerd en opgegroeid in Vlaardingen. In 1990 ben ik met Marcel getrouwd en zijn we voor ons werk naar Roosendaal verhuisd. Ik ben tandarts en werk samen met Marcel in onze praktijk. Ik wandel graag met de hond, hou van zingen, tuinieren en creatief bezig zijn. We hebben 2 dochters, Sophia en Nathalie. In het verleden ben ik actief geweest in het wijkwerk en het jeugdwerk en op dit moment ben ik voorzitter van het koor Voices in Praise. Ik ben best wel een familiemens en vond het in het begin eenzaam in Roosendaal. Dan is het fijn als je lid mag zijn van een gemeente, omdat je door het geloof alleen al een band met elkaar hebt. Ik vind het ontzettend leuk dat ik mee mag helpen in de zoektocht naar een nieuwe dominee.
Ik hoop van harte dat we een dominee vinden die ons samenbindt in deze moeilijke corona tijd. Een dominee die alle lagen in de gemeente aanspreekt, die ons inspireert en ons weer lekker laat zingen.

Dirk Sjoerdsma
Ik ben Dirk Sjoerdsma, 60 jaar. Na een aantal jaren in de tropen te hebben gewerkt ben ik in 1993 samen met mijn vrouw Helene en onze dochter Maya en zoon Xander in Roosendaal terecht gekomen. In 2000 is ons gezin uitgebreid met de komst van onze zoon Xin-Nan. Ik ben al langere tijd op verschillende manieren actief binnen het kerkenwerk. De afgelopen 10 jaar ben ik als diaken betrokken geweest bij het jeugdwerk en de ZWO. Op dit moment mag ik als secretaris van het college van diakenen ondersteuning geven aan het diaconaal werk binnen onze gemeente. Ik hoop dat wij in onze zoektocht naar een predikant iemand kunnen vinden die een verbindende factor kan zijn en ons verder helpt bij het opbouwen van onze gemeente.

Marjan van den Biggelaar
Ik ben Marjan van den Biggelaar, 37 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Holten, een prachtig dorp in Overijssel.
Tijdens mijn studie in Limburg heb ik mijn huidige man leren kennen, waardoor ik uiteindelijk in Roosendaal beland ben. Samen met mijn man Vincent en onze 3 kinderen Lotte, Erik en Pieter woon ik nu in het buitengebied van Wouw. Ik werk met veel plezier in de ouderenzorg als ergotherapeut bij mensen aan huis. Sinds 2007 ben ik verbonden aan de protestantse gemeente Roosendaal, waar ik in 2008 belijdenis heb gedaan. In deze gemeente voelde ik me heel snel thuis en verbonden. Dat vind ik echt heel fijn. Ik wil me met enthousiasme inzetten voor de zoektocht naar een dominee die ons kan blijven inspireren en verbinden in al onze diversiteit.

Robert Breedveld
Ik ben Robert Breedveld, 41 jaar oud en al bijna 18 jaar getrouwd met Dineke. Samen hebben we twee prachtige dochters van 13 en 8, Esther en Eline. Als maatschappelijk ondernemer in de horeca en logistiek zet ik me in om zoveel mogelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan te helpen. Daarnaast ben ik actief als gemeenteraadslid binnen de gemeente Roosendaal. In alles wat ik doe probeer ik een verschil te maken. Sinds 1995 ben ik vrijwilliger in het jeugdwerk van onze kerkelijke gemeente en ben ik  vier jaar jeugdouderling geweest. Wat een grote verantwoordelijkheid en eer om namens de gemeente, samen met 6 andere gemeenteleden, op zoek te mogen gaan naar een nieuwe, verbindende predikant. Tijdens het beroepingsproces houd ik me graag vast aan de mooie woorden uit de Bijbel: Zoekt en gij zult vinden!

Marian van Putten
Mijn naam is Marian van Putten. Ik ben 56 jaar. Van huis uit Hervormd en geboren en getogen in Vlaardingen. Samen met mijn partner Peter wonen we in Roosendaal. Ik ben de trotse moeder van dochter Daiva (25) en zoon Dani (23). Al een aantal jaren zit ik bij het jeugdwerk in onze gemeente, sinds 2019 als jeugdouderling. Daarnaast werk ik als inkoopadviseur voor diverse organisaties en ben ik burgerraadslid. Ik zing bij VIP en vind het heerlijk om het geloof te uiten door samen te zingen. Persoonlijk hoop ik dat onze nieuwe predikant jong en oud weet te inspireren met Gods woord en het vermogen heeft om verbinding te maken met onze veelkleurige gemeente.

Xin-Nan Sjoerdsma
Ik ben Xin-Nan Sjoerdsma, 24 jaar oud. Ik woon in Roosendaal en werk als leerkracht op de Protestants Christelijke basisschool De Kroevendonk. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Speelgoedbank Heppie in Roosendaal,  bij de kindernevendienst in onze kerkelijke gemeente en bij andere (jongeren)activiteiten. Ik vind het een eer om op zoek te mogen gaan naar een nieuwe predikant. Wat ik belangrijk vind is dat onze toekomstige predikant  open staat voor inclusiviteit en diversiteit van ieder gemeentelid. Dat de predikant mee kan bewegen met de verandering en ontwikkeling binnen onze gemeente en de Bijbel op begrijpelijke wijze kan vertalen naar het nu.

Contactpersoon: Dirk Sjoerdsma
E-mail: beroepingscommissie@pgrkruiskerk.nl