Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?

26 november|20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 12 november 2020 at 20:00

One event on 26 november 2020 at 20:00

In een tijd waarin gebrek aan kennis niemand meer ervan weerhoudt om luidruchtig mee te kakelen is het bepaald geen luxe om jezelf te verdiepen in allerhande onderwerpen.
Tegenwoordig heeft zo’n beetje iedereen wel de mond vol over ‘de’ Islam. Maar dikwijls vraag je je af of de persoon in kwestie wel weet waar hij het over heeft of dat er slechts wordt gegrossierd in misverstanden en vooroordelen.
Gebrek aan kennis sluit begrip veelal uit. Rachid Benzine, islamoloog, en Ismaël Saidi, auteur en regisseur, zijn zich ten volle bewust van de grote onwetendheid die heerst over de heilige teksten van moslims. Zij hebben besloten om hun krachten te bundelen en om de Koran uit te leggen op een vernieuwende manier. In negen hoofdstukken bespreken zij de voornaamste vragen die velen zich stellen. Hun boekje willen we met elkaar bespreken.

Wanneer: do 15 oktober, 12 november en 26 november
Tijd: 20.00 – 21.30 uur