Kerkdienst – 10.00 uur

Voorganger: Mevr. Henriette van der Leeuw (Almere)

Je hoeft je voor deze kerkdienst niet aan te melden. De maatregelen tegen COVID-19 in de Kruiskerk gelden nog wel, lees hier het protocol.
Elke zondag is er kindernevendienst in de Kruiskerk voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op verzoek is er oppasdienst voor kinderen tot 4 jaar.  Voor de oppasdienst graag vóór zaterdag aanmelden! Dat kan via: oppasdienst@pgrkruiskerk.nl. Vermeld daarbij s.v.p. het aantal kinderen. ​

Na afloop van de dienst ben je van harte welkom voor een kopje koffie of thee.
Je kunt de kerkdienst ook live of op een later moment meebeleven via internet. Klik op de knop ‘Dienst meebeleven’ en volg de kerkdienst online. Download de volledige ‘Orde van Dienst’, zodat je de dienst thuis nog beter kunt volgen.

Ambtsdrager(s):  Lezingen: Liederen:
Wim Schot Psalm 68 : 1 – 11 LvdK gezang 168 : 1
Paula van Dis Lucas 14 : 12 – 24 Psalm 68 : 2, 7
Jaap Buscop   Lied 657 : 1, 3, 4
Organist:   Lied 834 : 1, 2
Wil Buscop   Lied 313 : 4, 5
Koster:   Lied 800 : 1,2,4
Harm Wildeman   Lied 367e
Lector:   Lied 910 : 3, 4
Marijke van Rijn   Lied 513 : 3

Collectes

De eerste collecte is Collecte Oecumene: Vredeswerkcollecte Kerk in Actie, Joods en Palestijnse kinderen spelen samen.
Joodse en Palestijnse kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door het decennialange conflict in hun land is er veel onderlinge haat. Men leert elkaar te zien als ‘bezetter’ of ‘terrorist’. Kerk in Actie wil aan deze negatieve stereotypen een eind maken door Joodse en Palestijnse kinderen met elkaar in contact te brengen. Ze bezoeken elkaar in de klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit. Een klein begin naar meer vrede.
De tweede collecte is bestemd voor eigen kerkenwerk.

Meedoen kan via de collecteschalen bij de uitgang van de Kruiskerk, via collecteapp GIVT, collectebonnen (lever ze later in met vermelding van de bestemming) of door je bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL83 RABO 0373 7281 15 t.n.v. Protestantse Gemeente Roosendaal onder vermelding van ‘ Vredeswerkcollecte’ en/of ‘Eigen kerkenwerk’.

Collectebonnen zijn in onze webwinkel verkrijgbaar. Je rekent dan gelijk af via iDEAL. De bonnen kun je daarna op de eerste zondag van de maand na afloop van de dienst in de kerk afhalen of je krijgt ze thuisbezorgd.

Hoe heb jij deze dienst beleefd?
Heb je een opmerking, vraag of idee, laat het ons weten. Als je wilt dat we contact met je opnemen stuur ons dan een e-mail of vul het contactformulier in. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en/of mailadres te vermelden.

Evenement Categorieën:
,