Laatste nieuws

Koffiemorgen 50+ bezoek aan een Wereldwinkel

Koffiemorgen 50+ bezoek aan een Wereldwinkel

Koffiemorgen 50+ Woensdag 19 februari hebben we een bezoek gebracht aan de Wereldwinkel op de Nieuwe Markt. Na een heerlijk kopje fairtrade koffie met cake werd ons middels een pp-presentatie verteld over het ontstaan van de wereldwinkel in Nederland. Na de oorlog...

Lees meer
Wereldgebedsdag – 6 maart

Wereldgebedsdag – 6 maart

Vrijdag, 6 maart is het WERELDGEBEDSDAG. Hieraan wordt gestalte gegeven door een oecumenische viering in het Appartementencomplex "WATERLAND", Citroenberg 1, Roosendaal. De aanvang is 14.30 uur. Het thema van deze dag is: "STA OP EN GA!" Muzikale medewerking wordt...

Lees meer
Unieke wenskaarten te koop

Unieke wenskaarten te koop

In de expositieruimtes van de Kruiskerk hangt op dit moment werk van de Roosendaalse kunstenares Antoinette van der Heijden. Zij heeft speciaal voor het ZWO-jaarproject van een aantal van haar kunstwerken kaarten gemaakt op basis van linosnede. Deze bijzondere kaarten...

Lees meer
Loading Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

februari 2020

Viering in De Champetter

21 februari|10:00
De Champetter, Kroevenlaan 100
Roosendaal, 4707 BM Nederland
+ Google Maps

Voorganger: pastor A. Burm.

Meer weten »

Eat & Meet 12+

21 februari|18:30
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 20 maart 2020 at 18:30

One event on 15 mei 2020 at 18:30

One event on 19 juni 2020 at 18:30

Kruiskerk, Lucasplein
Roosendaal, Noord-Brabant 4700GE Nederland

Ontmoeten jeugd vanaf de 1ste klas van de middelbare school tot een jaar of 17.

Meer weten »

Kerkdienst

23 februari|10:00

Voorganger: ds. André van den Bor.
Voor kinderen zijn er de oppasdienst en de kindernevendienst.

Meer weten »

SOOS “ONDER ONS”

25 februari|09:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Kruiskerk, Lucasplein
Roosendaal, Noord-Brabant 4700GE Nederland
+ Google Maps

Elke dinsdagmorgen vanaf 09.00 uur in de Kruiskerk. De soos is er speciaal voor oudere gemeenteleden en andere belangstellenden.

Meer weten »

14 Proeven aan de Matthäus-Passion van J.S. Bach

27 februari|20:00 - 22:00
Kruiskerk, Lucasplein
Roosendaal, Noord-Brabant 4700GE Nederland

Nederland kent een levendige Matthäus cultuur. Jaarlijks zijn er voor Pasen overal uitvoeringen van Bachs meesterwerk. Een ontroerend verhaal, indringende muziek... Eén avond is te kort, maar lang genoeg om iets van de Matthäus magie te vangen, historie op te diepen en ervaringen voelbaar te maken aan het begin van de Veertigdagentijd. Om met premier Rutten te spreken: “Hoe meer je van de Matthäus weet, hoe korter hij duurt en hoe meer je er van geniet. WIE WAT WAAR... Wanneer:…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Prikkel

Prikkel is het programma voor ontmoeting & inspiratie van de Kruiskerk. Het omvat een gevarieerd programma van activiteiten. Om elkaar te ontmoeten, na te denken, in gesprek te gaan en stil te zijn. Om het leven van alledag in een ander Licht te zien. Iedereen is van harte welkom. Ook als je geen lid bent van de Kruiskerk.

Spirit

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek. Centraal staan: verbeelding – voelen – denken – doen. Een oecumenisch programma van de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal (Kruiskerk) en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal.

Jongerenreis

Acht jongeren en twee begeleiders gaan in de zomervakantie van 2020 naar Zuid-Afrika om daar te helpen bij drie projecten. Wil je meer weten, volg het nieuws op hun website.

Maak kennis met ons

In de Kruiskerk zijn we allemaal heel verschillend. We hebben verschillende achtergronden en beleven ons geloof ook niet allemaal op dezelfde manier. Dat geeft niets. Verschillen mogen er zijn. Je mag zijn wie je bent, ongeacht waar je vandaan komt, kleur of seksuele geaardheid. We kijken liever naar wat ons bindt, dan waarin we verschillen.

Spreekt je dat aan? Kom dan eens naar onze vieringen op zondagmorgen in de Kruiskerk of één van onze andere activiteiten. Je bent van harte welkom.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over onze gemeente? Laat het ons weten. Vul het formulier in en we beantwoorden je vragen per e-mail. Voor een nadere kennismaking maken we graag een afspraak, vul dan s.v.p. ook je telefoonnummer in en we bellen je op voor het maken van een afspraak. 

Ja, ik wil meer weten of kennismaken

Protestantse Kerk

De Protestantse Gemeente Roosendaal maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.

Adres

Sint Lucasplein 1
4703 HX Roosendaal
(0165) 557479
Postbus 3212
4700 GE Roosendaal
info@pgrkruiskerk.nl