Duurzaamheid is vandaag de dag een gevleugeld woord.
We zijn ons er steeds meer van bewust dat we onze wereld naar de ondergang helpen als we niet iets doen aan alle vervuiling. Dat is een goede zaak!
Wij hebben op ons kerkgebouw sinds deze zomer ook zonnepanelen om allerlei redenen.

Wat doen die zonnepanelen? Simpel, die zetten de energie van onze zon om in elektriciteit. Dat gaat met lichtgevoelige cellen en ….  Dat is voor mij verder redelijk ingewikkeld, maar het is een prachtig proces. Heb je zonne-energie over? Dan wordt het teruggegeven aan het net. Dus de energie wordt altijd benut.

Misschien moeten we Mattheüs 5: 14-16 eens proberen te herschrijven naar de middelen van vandaag. Daarin worden de volgelingen van Jezus ‘Het Licht der Wereld’ genoemd. Je zou natuurlijk net zo goed kunnen zeggen: “Wij zijn de Zonnepanelen van God!” Een zonnepaneel leg je niet in de kelder of in de kast, maar zo hoog mogelijk. Dus op een dak waar de zon er ongehinderd op kan schijnen.

Dat zonlicht mogen we gebruiken voor onze eigen geestelijke energiebehoefte, maar ook om het door te geven aan het net van de mensheid om ons heen. En als we eens wat extra energie nodig hebben, kunnen we die energie misschien wel krijgen van anderen. Want God verspreidt de energie van Zijn Geest via mensen. Zo wordt het een heel duurzaam netwerk dat goed is voor de aarde. En, net zoals we ervan overtuigd zijn dat het ‘s morgens weer licht wordt’, mogen we erop vertrouwen dat God ons altijd energie zal geven om de dingen te doen die Hij van ons vraagt!

Tiny Dekker
Uit: “Het leven is besmettelijk” van Rob Favier

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *