Soms dan overvalt het je. Een gevoel van “YES!!! Da’s echt genieten!”

Je gaat samen op weg, samen naar een bekende plaats waar je al vaker bent geweest. Opnieuw ga je er heen, verwachtingen hoog gespannen. Want telkens gebeurde daar iets bijzonders. Het weer was prachtig, je partner genoot bijzonder, want er werd weer een bijzondere stap gezet.

Maar ook alleen al gewoon het uitzicht vanuit de locatie waar je verblijft is prachtig. De mensen zijn allemaal even vriendelijk, ze beginnen je zelfs al te herkennen. Sommigen wat meer dan een ander, maar toch… dat is genieten. Het voelt als een tweede thuiskomen.

De wind waait lekker door je haar als je langs het strand loopt, of gewoon lekker aan het fietsen bent. Bij dat laatste wordt het wel wat zwaar als de wind ook denkt “laat mij eens goed blazen, dan zijn de wolken weg!” Maar terwijl je zwoegend tegen de wind in fietst, begin je ook te glimlachen. Want het is wel pittig, maar… je geniet van alles om je heen.
De wind waait jouw wolken in je hoofd weg. Het klaart op. En ondanks dat je benen protesteren … geniet je volop.

Als je later stil op een terrasje zit, genietend van een lekker koel biertje, besef je dat weerstand ook zijn nut heeft.
Op het moment dat weerstand komt of er al is, denk je daar wel even anders over. Maar als je het even op je in laat werken voel je soms ook dat weerstand  louterend kan zijn. Even terug naar de basis, even een pas op de plaats, of misschien wel twee of drie stappen terug. Even de helikopterview pakken die nodig is om het perspectief weer terug te vinden. En als dat dan ook gebeurt, dan verdwijnt die weerstand weer.

Dan komt het genieten weer terug….
Dan zingt dat vogeltje op de rand van je balkon ineens weer vele malen mooier dan de dag ervoor. Dan schijnt de zon weer frisser dan eerst. Dan kijk je naar elkaar en dan is het weer opnieuw genieten. Genieten van elkaars gezelschap, van elkaars begrip, van elkaars vertrouwen, van elkaars gevoel van verbondenheid.

Ik wens iedereen die dit leest ook dit fijne en bijzondere genieten toe.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *