Onderstaande gebeurtenis heeft zeker invloed op mijn christelijk geloof gehad. Graag deel ik het verhaal met jullie. Toen ik er met iemand over sprak, zei die persoon dat getuigenissen niet te weerspreken zijn. Natuurlijk kun je jouw gedachten erover hebben. Maar je hebt het niet zelf meegemaakt. 

Mijn moeder en haar man woonden in de Wildenborch. Op een dag in september 2009 kreeg mijn moeder een herseninfarct en ze belandde in het ziekenhuis. Het was een zwaar infarct en het zag er naar uit dat ze er niet van zou herstellen.

 

 

In eerste instantie lag zij op een eenpersoonskamer in het ziekenhuis van Bergen op Zoom. Brenda waakte in de nacht bij haar.

Na een tijdje kregen we bericht dat mijn moeder overgeplaatst werd naar Roosendaal. Daar kwam ze op een zaal te liggen. Ik ging op een avond bij haar op bezoek en maakte mij grote zorgen. Haar ademhaling hoorde zwaar aan. Tijdens de terugweg op de fiets van het ziekenhuis naar huis bleven de zorgen door mijn hoofd gaan.

Thuis aangekomen ging ik in gebed. Toen gebeurde er iets buitengewoons. Ik kreeg door dat mijn moeder werd gehaald. Op de avond van mijn bezoek lag er een zwerver naast haar die voor een dag opgenomen was. Hij was in de gelijkenis de ‘onbekende’ man die mijn moeder kwam halen.

In het gebed vroeg ik toen: “En mijn oudste zus dan?”
Bij haar was in 2009 kanker geconstateerd en het zag er naar uit dat zij de kerst niet meer zou halen.
Als antwoord kreeg ik iemand te zien die in de woonplaats van mijn zus de straatkrant aan het verkopen was. De uitleg was dat mijn zus nog niet gehaald werd. De ‘onbekende’, die over mijn zus waakte, stond op afstand. Mijn zus heeft daarna nog acht jaar geleefd.

Toen ik na het gebed mijn ogen opende, gebeurde er iets met de omgeving om mij heen.


De zin van het lied “Here As In Heaven, the atmosphere is changing now, for the Spirit of the Lord is here”,  geeft de sfeer rondom mij goed weer.

Zo bijzonder! De zorgen die ik had waren van het ene op het andere moment volledig verdwenen. Vrede vervulde mijn hart!

 

Jan van Blanken

1 Reactie

  1. Carla

    Wat een mooie beleving Jan! Ongelofelijk.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.