Aanstekelijk? Cijfers en letters linken met die van de Bijbel.

Ik heb weleens een auto gekocht met een voor mij veelzeggend kenteken. De auto voldeed eigenlijk helemaal niet aan onze wensen. Behalve dat de kwaliteit goed was en dat de levering snel kon. Een lage zit, geen automaat en niet praktisch.
Maar het kenteken was 12-SLD-2.Dat sprak mij zeker aan. In de Bijbel komt het getal 12 regelmatig voor. We weten dat er twaalf discipelen waren en dat Jezus op twaalfjarige leeftijd studeerde in de tempel. SLD was voor mij de afkorting van het woord solidair. En in de twee zag ik dat Jezus Zijn leerlingen er in tweetallen op uit stuurde.

Daarna kochten we een kleinere en zuinigere auto. Het kenteken was L-369-SX. Een kenteken kan je niet uitkiezen. Misschien ziet u ook waarom ik er in eerste instantie geen goede gedachte over had?

De eerste letter vond ik mooi. De L van liefde. Daar begint het tenslotte allemaal mee. De 3 vond ik ook bijzonder. De drie-eenheid. Dan de zes. Wat kon ik daarmee? Voor de negen had ik wel weer een prima uitleg. De vrucht van de Geest bestaat uit negen delen. Maar de SX? Daar kan je ook associaties bij hebben.
Maar ik werd geholpen. Iemand zei: “De S staat voor Savior en de X bestempelt nogmaals de Liefde.” Daarna telde ik die zes, die mij niets zei, en de drie bij elkaar op en de som was negen.Nogmaals de vrucht van de Geest.
De conclusie was dat het een heel mooi kenteken was.

Dezelfde vraag had ik over het huisnummer 25 van mijn oudste dochter. Wat kan ik ermee?
Totdat ik in een overweging hoorde waarin werd uitgelegd dat vijf voor genade staat.
En dat vijfentwintig dubbele genade symboliseert.
Toen ik dit aan mijn dochter vertelde, werd zij blij. Er kwam namelijk iemand bij haar wonen.
Dubbele genade!

 

 

 

Jan van Blanken

 

1 Reactie

  1. Lieke Rooijmans

    Heel bijzonder Jan dat je in de dagelijkse dingen let op iets dat je in verband kan brengen met je geloof. Zelf maak ook wel woorden van kentekenletters. Ook cijfers zeggen mij soms wel iets bijbels. Maar zover als jij hiermee bezig bent ga ik niet. Bij mij meer op de achtergrond. Toch wel opmerkelijk. Het zegt zeker iets van jou en hoe je staat in geloof en leven. Dank je wel.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.