Op maandag 6 juni, tweede Pinksterdag, organiseerde de ZWO-commissie een fietstocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het jaarproject ‘Opvang voor gestrande vluchtelingen in Griekenland’.
Deelnemers konden kiezen uit 3 routes: naar Rucphen (22km), naar Nispen en Essen (15km) of naar Wouwse Plantage, Heerle en Wouw (25km) met optie naar Bergen op Zoom (dan totaal 40km).
Langs de routes waren in totaal 8 gastadressen van gemeenteleden die buiten de kern van Roosendaal wonen en hun huis/tuin/erf voor de deelnemers openstelden.

De weersvoorspellingen leken mee te vallen. De 24 aangemelde deelnemers (21 volwassenene + 3 kinderen c. q. jongeren) begonnen in de zon aan de fietstocht van hun keuze.
Diverse deelnemers kozen voor de mogelijkheid de gastadressen te bezoeken met de auto.
Later op de dag kwam toch de regen en trokken de fietsers de regenpakken aan.
Er waren 3 deelnemers die alle routes aan elkaar geknoopt hebben. Zij bezochten 7 gastadressen tijdens hun lange fietstocht van 48 km. De jongste van dit groepje groep was 6 jaar, een fietstalentje 😃!
Een ander groepje fietste na de route van Wouw en Bergen op Zoom nog door naar Essen, zij fietsten in totaal zelfs meer dan 50km 👍🏻!

In totaal hebben hebben de gastadressen 79 bezoekers ontvangen. Deelnemers bezochten dus meerdere adressen.
Bij de gastheren en gastvrouwen stond koffie, thee en fris klaar. Maar er was ook gezorgd voor heerlijke taart, koek, soep, fruit, chips, ijsjes, vers gebakken wafels en pannenkoeken.
De deelnemers betaalden daarvoor een vrijwillige bijdrage die, net als het deelnemersgeld, ten goede kwam aan het ZWO-jaarproject ‘Opvang van gestrande vluchtelingen in Griekenland’.

Totale opbrengst van deze activiteit was € 582,50. Ondanks het matige weer een geweldig resultaat!

Alle gastheren en gastvrouwen en natuurlijk ook alle deelnemers: heel hartelijk dank!