Je kent hem wel, de vraag die zo vaak gesteld wordt: “Hé, hoe gaat ie?” Wat we ermee bedoelen, weten we allemaal ook nog wel. We zijn belangstellend naar de ander.  We tonen oprechte interesse in de medemens. We dagen elkaar uit om onze gedachten en gevoelens te delen met elkaar.

Laat dat laatste nu ook juist de bron zijn voor een heel mooie rubriek op onze website met de naam: “Wij delen wat ons raakt”. Dat wat ons raakt en bezighoudt delen met een ander kan zalvend werken, kan ondersteunend werken, kan wellicht zelfs richtinggevend werkend.
Het “o ja, zo kan het ook”-gevoel krijgen of geven, het “misschien ook wel goed om uit te proberen”-gevoel ervaren kan die ander mogelijk helpen om zijn/haar eigen route weer te vinden en te volgen.

De bron is – gelukkig – nog niet drooggevallen, maar soms dreigt de stroom te verworden tot een heel klein stroompje. Want “slechts” vier personen vullen nu de rivier met tekst en gedachten. Zijn we als gemeente de richting kwijtgeraakt of opgedroogd? Of zijn we bang dat “ons delen” er niet toe doet? Is het té eng?

Ja, de eerste letters toevertrouwen aan het papier is best een stapje. Ik (h)erken dat ruiterlijk. Maar hoe mooi is het dan als het tóch is gelukt. En dan komt die tweede “enge” stap: . je eerste bijdrage inleveren. Je maakt de mensen deelgenoot van wat jóu bezighoudt.

De rubriek is of was als een jonge zaailing die zojuist geplant is. Geplant om uit te groeien naar een vaste waarde en bron van delen. Maar om deze tere zaailing te laten groeien zijn er meerdere dingen nodig. Denk aan aarde; water; zonlicht en frisse lucht. En die zijn er ook in ieders leven.

De aarde is de gemeenschap van de kerk waarvan we deel mogen uitmaken. Daar zijn we verbonden door onze “roots” die we erin hebben geplaatst. Het water, dat is de bron van liefde die we samen ondervinden in ons geloof.

Immers Zijn woord laaft de dorstigen die dorst hebben naar helderheid en borging en vrede. Zonlicht krijgen we van de zon, Gods brandend licht voor de hele aarde. En de frisse lucht is buiten, maar ook binnen de gemeenschap als we met elkaar mogen leven en delen. Onze gedachten kunnen dan als een frisse wind door de gemeente gaan.

De rubriek is ook een mooie kans om jezelf eens de spiegel voor te houden van hoe je in het leven staat, hoe je de dingen doet. Kloppen ze met alles wat je zelf belijdt, of ben je ook maar gewoon kwetsbaar als mens met je sterke en minder sterke punten? En ben je ook zoekend naar gedeelde kennis en kracht?

Daarom houd ik je nu de spiegel voor. Daarom daag ik je uit!
Durf jij het aan om ons bos van “we delen wat ons bezig houdt” mee te beheren en te verzorgen, te voorzien van voeding door ook je bijdrage te leveren in de vorm van een blog? Ik hoop dat er diverse aanmeldingen binnen gaan komen bij de redactie op het e-mailadres: redactie@pgrkruiskerk.nl

Cor Koevoets

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.