Een paar jaar geleden kreeg zanggroep Oriënte een Franse kerkmuziekuitgave uit 2011 in handen met gregoriaanse gezangen. Tot hun verbazing troffen ze daarin de toonzetting aan van de vijftien geheimen van de rozenkrans – voor katholieken een geliefd gebedssnoer. Vijftien antifonen (korte gezangen) die het leven van Jezus volgen vanaf zijn verwekking tot en met zijn hemelvaart, in nauw verband met zijn moeder Maria. Deze vijftien gezangen vormen de rode draad in een uitvoering op vrijdag 27 mei om 19.30 uur met zang, muziek en voorgedragen teksten.

Zanggroep Oriënte: Marja Blankenstein, Kitty de Bruijn, Marie-Louise Egbers, Jolanda Kwast
Orgel: Marjan Henken Blokfluit: Kitty de Bruin
Voordracht teksten: Ariënne van Baalen
Plaats: Mariastede, Theresiastraat 44, Roosendaal
Opgave: spiritinroosendaal@gmail.com