We zijn op woensdag 20 april, met een groep van 20 personen, naar het Landgoed De Hertgang (tuinen en arboretum) in Halsteren geweest. We worden daar welkom geheten met koffie en gebak. Hierna krijgen we een inleiding, ondersteund met dia’s, over het ontstaan van de Brabantse wal en het Landgoed. Bij deze uitleg duiken we terug tot de 1e en 2e ijstijd. Daarna volgt er nog een rondleiding over het Landgoed. Het landgoed, grootte 5,5 ha, is aangelegd op de steilrand van de Brabantse wal, die hier zo’n 12 meter hoog is. Er staan honderden bomen en struiken in onder architectuur aangelegde tuinen. Enkele tot de verbeelding sprekende namen zijn: pindakaasstruik, zakdoekjesboom, ambtenarenboom en mammoetboom.

We hebben genoten van de nu al vele bloeiende struiken. De rondlopende pauw kon onze belangstelling ook waarderen, wat hij liet blijken door zijn verenpracht aan ons te tonen. Het was weer een interessante en gezellig koffiemorgen.

Ons volgende uitstapje, tevens laatste van dit zeer korte seizoen, is op woensdag 18 mei.
We zoeken een locatie waar we na, onze inspanningen, ook gezamenlijk een lunch kunnen gebruiken. Hierover kunnen jullie in de volgende nieuwsbrief meer lezen.

Diegene die nadere informatie wil over de activiteiten van de “koffiemorgen 50+” kan altijd contact opnemen met één van onderstaande personen:
Arie Hofland, tel: 559646;
Korrie Siemons, tel: 541436;
Gert Reitsma, tel: 549724
Hans van den Hoek, tel: 541366