Humor. We hebben maar een klein stukje grond in onze tuin, omdat de rest ingedeeld is om de gastkinderen van Brenda speelruimte te bieden. Dat kleine stukje is nog best groot genoeg om er wat te planten. We hadden er een bramenplant en aardbeien in staan. Mijn wens was om er ook nog een druivenplant bij te zetten. Ik ging daarom naar het tuincentrum in de buurt en vroeg aan een medewerkster: ‘Heeft u ook wijnplanten?’ Zij gaf als antwoord: ‘Wilt u er eentje waar de wijnflessen al in hangen?’ Ik had mijn vergissing direct door en samen moesten we er hartelijk om lachen.

Ik heb de gewoonte om gebeurtenissen achteraf te analyseren en vroeg mij dus af waarom ik, in plaats van druivenplant, wijnplant had gezegd. Het duurde niet lang voordat ik het doorhad: ik linkte de plant aan de wijnplant uit de Bijbel.

Die gelijkenis van de druivenplant vind ik echt heel mooi en belangrijk. Verbonden blijven met de stam. Jezus is de wijnstok en Zijn Vader is de landman.

Gij zijt nu rein om het Woord dat Ik tegen u gesproken heb; blijft in Mij, gelijk Ik in u. Ik ben de wijnstok, gij zijt de ranken. Wie in Mij blijft, gelijk Ik in hem, die draagt veel vrucht. Indien gij in Mij blijft en Mijn Woorden in u blijven, vraagt wat gij maar wilt, en het zal u gegeven worden. Hierin is Mijn Vader verheerlijkt, dat gij veel vrucht draagt en gij zult Mijn discipelen zijn.

Jan van Blanken

1 Reactie

  1. Marja Krans

    Mooi Jan.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.