Wat heeft de verloren zoon te maken met de zeven werken van barmhartigheid?
Nieuwsgierig? Kom dan naar de gezinsdienst in de Kruiskerk op 27 maart om 10.00 uur.

De dienst is overigens niet alleen bedoeld voor gezinnen, maar voor alle gemeenteleden. Maar we nodigen jullie als gezin in het bijzonder uit. Neem gerust je vrienden en buren ook mee.

De dienst is samen met de jongeren van de Kruiskerk voorbereid. Zij laten ons via een filmpje en een lied weten hoe gewoon in hun dagelijks leven de zeven werken van barmhartigheid een rol spelen. Want het klinkt allemaal heel moeilijk en plechtig: zeven werken van barmhartigheid, maar het gaat om hele gewone dingen. De ander een handje helpen en iedereen mee laten tellen. Gewoon als je met de trein naar school gaat, of wat meer speciaal als je meehelpt in de voedselbank. Daar maken we ook kennis mee.

Maar wat heeft dat nou allemaal met de verloren zoon te maken? Nieuwsgierig? Dan moet je komen want er zal een interview met de verloren zoon zijn. Hij vertelt over zijn avonturen, en over de manier waarop hij in de ellende raakte. En hoe blij hij was dat hij gewoon weer thuis mocht komen. En hij vertelt ons dan ook hoe hij op zijn reis door de wereld kennis maakte met al die werken van barmhartigheid. Het bleek te gaan om de gewone zaken van het leven: zieken bezoeken; kleding, eten en drinken delen, aandacht hebben voor mensen die vluchten, vreemdelingen onderdak geven, de doden begraven, en mensen die gevangen zitten op welke manier dan ook nabij zijn. Je komt het allemaal tegen als je er maar oog voor hebt. En dan is de vraag: wat doe je ermee?

Tot zondag,
De voorbereidingscommissie.