Samen
– Hoe zou het zijn om in de Veertigdagentijd (2 maart – 16 april) als gemeenteleden samen op weg te gaan naar Pasen? Dat zou wel eens een prachtige reis kunnen worden. Daarom deze uitnodiging.
Ons motto is: ‘Alles komt goed?!’. Het thema, waar we mee aan de slag gaan, is de ‘Zeven werken van barmhartigheden’, op basis van Mattheüs 25: 35-36. Als inspiratie bieden we je de Veertigdagenkalender aan. Die kun je gratis aanvragen.

Verbinden
We nodigen je van harte uit om mee te doen. Individueel of met een groepje. Hoe? Dat is aan jou. Misschien doe je al mee aan een (Bijbel)gespreksgroep, eet-, wandel-, groei, of jongerengroep of zit je op een koor? Zo niet, dan ken je vast wel een paar mensen van de Kruiskerk. Bijvoorbeeld in jouw straat, buurt of het gebouw waar je woont. Formeer een groepje en bespreek eens hoe je het motto en thema tijdens de Veertigdagentijd vorm kunt geven. Je kunt het thema bijvoorbeeld verbeelden in kunst, muziek, een foto, een beeld, samen een lied of gedicht maken, wandelen, een maaltijd delen, of een andere activiteit.

Je kunt dat doen in stilte, maar we hopen dat jullie je initiatief willen delen met anderen gemeenteleden. Dat kan in één van de vieringen tijdens de Veertigdagentijd, tijdens de Paasdienst, in een speciale Veertigdagentijduitgave, Kruiskerk Nieuws of op de website. Zo zijn we, ook als we nog niet met z’n allen bij elkaar kunnen komen, toch met elkaar verbonden en kunnen we de Veertigdagentijd samen beleven en Pasen vieren.

Doen
Heb je vragen, wil je de Veertigdagenkalender aanvragen of je initiatief aanmelden? Vul dan het formulier hieronder in of neem contact met ons op. Dat kan per e-mail veertigdagen@pgrkruiskerk.nl of telefonisch 06-39661978.