Zondag 30 januari 2022 – Kliederkerk – Sporen van Gods Schepping

Een kliederkerk in het bos. Het idee hiervoor ontstond toen we in de gaten kregen dat de maatregelen rondom het ontmoeten; het samenkomen in de kerk weer minder goed zou kunnen. Dan maar creatief zijn, en elkaar in de buitenlucht ontmoeten, zodat de kans dat de kliederkerk door kan gaan, vergroot wordt. Wel een dubio vanwege het weer en de kou eind januari. Maar met een warme jas en sjaal moet het toch te doen zijn was onze conclusie.

En dan is het 30 januari 2022. Een heerlijk zonnetje en een mooi aantal deelnemers zorgen uiteindelijk voor een zeer geslaagde kliederkerk.

We starten om 10:30 uur met koffie, thee of een pakje sap, uitgestald op een campingtafeltje in het bos.

Daarna volgt het scheppingsverhaal. We gaan op zoek naar de sporen van Gods schepping. En dat doen we niet alleen door het verhaal aan te horen, maar ook echt te voelen en te beleven; met je ogen dicht ervaren hoe donker het op de eerste dag geweest moet zijn. Dan goed luisteren naar de geluiden die je in het bos hoort.

En dan met z’n allen het bos in. Hiervoor is er voor iedere deelnemer een bingokaart gemaakt, waarop de sporen van Gods schepping aangekruist kunnen worden. En in het bos liggen her en der puzzels verstopt die laten zien wat God op welke dag gemaakt heeft.

Rode wangen aan het eind, en vrolijke kinderen gaf ons het gevoel dat het een geslaagde kliederkerk is geweest. Aan het eind kreeg iedereen een zakje chips en een lunchpakket mee naar huis. Zo hebben we samen gevierd, ontdekt, en toch ook een beetje samen gegeten.

Kijk hier onder voor een korte foto-impressie.

1 Reactie

1. Tiny Dekker

Wat een fantastische onderneming. Heel creatief gedacht en zulk mooi weer was de kers op de hele mooie taart!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.