Het ZWO-jaarproject “Opvang voor gestrande vluchtelingen in Griekenland” is een project van Kerk in Actie.
Nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht, op zoek naar veiligheid en een betere toekomst. Mensen uit Syrië, Afghanistan en Iran komen via Turkije terecht in Griekse vluchtelingenkampen. Hen wacht een moeilijke en onzekere tijd, vanwege lange procedures.

Gammele tenten. Extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Onveiligheid, gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit, waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. Kerk in Actie en de partnerorganisaties helpen met voedsel, kleding, gezondheidszorg en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen.

Als commissie voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking willen we samen met jullie deze vluchtelingen helpen, die recht hebben op een menswaardig bestaan.

Laten we bidden en in actie komen voor deze medemensen.

Opvang voor gestrande vluchtelingen in Griekenland

Je kunt dit project steunen door mee te doen aan de activiteiten, die de ZWO-commissie organiseert en/of door een gift over te maken

Welk bedrag wil jij geven?

HARTELIJK DANK!