Rond Marc Chagall
“De Bijbel is voor mij de rijkste bron van poëzie. Van jong af aan ging ik op zoek naar de weerspiegeling ervan in het leven en in de kunst.”
De Joodse kunstenaar Marc Chagall werd geboren in 1887 in Wit-Rusland. Vanwege antisemitisme vluchtte hij in 1922 naar Frankrijk en in 1941 naar de VS. Met terugkerende symbolen schilderde hij het lijden van het joodse volk. Toch ademen zijn schilderijen – Bijbelse meditaties in kleur – vooral levensvreugde, geloof, hoop en bevrijding.

Vrijdagavond 22 oktober vertelt ds. Marjo den Bakker over het leven en werk van Chagall en kijken we naar enkele van zijn schilderijen. We luisteren naar teksten uit Genesis, uitgesproken door Ariënne van Baalen en naar verstilde gregoriaanse gezangen door dameskoor Oriënte o.l.v. van Marie-Louise Egbers.

Wanneer: Vrijdag 22 oktober 2021
Tijd: 20.00 uur
Startpunt: Kapel St. Elisabeth (Mariastede), Sint Theresiastraat 44, 4703 AK Roosendaal
Minimaal aantal deelnemers: 5
Kosten: Vrije gift
Inschrijven: voor 15 oktober 2021
Info en begeleiding: Spirit in Roosendaal

MELD JE AAN VIA DIT AANMELDINGSFORMULIER of via spiritinroosendaal@gmail.com