In oktober vertoont het Cinema Paradiso in samenwerking met Spirit in Roosendaal twee ijzersterke en aangrijpende films die ons laten zien hoe emotioneel ingrijpend geheugenverlies, mentaal afscheid en veranderende persoonlijkheid als gevolg van Alzheimer zijn voor zowel patiënt als mantelzorger. De eerste van de twee films is:

The Father (Florian Zeller, Groot-Brittannië/Frankrijk, 2020)

Vrijdag 1 oktober vertonen we dit labyrintisch filmdrama over een vader met Alzheimer. Begint de film als een helder verhaal over een dochter die haar bejaarde vader probeert professionele zorg aan te praten, gaandeweg kruipt regisseur Florian Zeller in het hoofd van de dementerende vader en worden we getuige van zijn alsmaar toenemende mentale chaos.  Nagesprek met geestelijk verzorger Inge Botermans.

Wanneer: vrijdag 1 oktober om 15.30 uur (de film wordt ook nog op drie andere data door Cinema Paradiso vertoont)
Plaats:   Citytheater, Nieuwstraat 2, Roosendaal
Kosten: € 10,00 per persoon
Kaartverkoop kan online via: www.c-cinema.nl