In het kader van het Jozefjaar zal Spirit in Roosendaal twee films aanbieden waarin de waarde van vaderschap op indrukwekkende wijze in beeld worden gebracht: op vrijdagmiddag 15 oktober La vita è bella (Roberto Benigni, Italië, 1997).

Italië, 1939. Guido, een levensoptimist, is verliefd op Dora, die als bruid is beloofd aan een fascistische bureaucraat. Zoals in een sprookje ontvoert Guido zijn geliefde op de dag van haar verloving. Vijf jaar later krijgen ze een zoon. Intussen is in Italië de rassenwet in werking getreden en wordt Guido – omdat hij een jood is – samen met z’n zoon naar een concentratiekamp gedeporteerd. Omdat de levensomstandigheden in het kamp erbarmelijk zijn, is Guido vastbesloten zijn zoon tegen alles en iedereen te beschermen. Hij slaagt erin zijn angst te overwinnen en zijn gevoel voor humor te laten zegevieren. Tegen iedereen die niet wil horen vertelt hij dat het leven, ondanks alles, wondermooi is!

Wanneer: vrijdag 15 oktober
Tijd: 14.00-17.30 uur uiterlijk (inclusief pauze en nagesprek o.l.v. Marjeet Verbeek)
Plaats: Parochiecentrum, Sint Josephstraat 2, Roosendaal
Kosten: vrije gift
Aanmelden via:
 Jozefjaar@sint-norbertusparochie.nl of tel. 0165-53 46 67 (doordeweeks tussen 9.00-11.30u en 14.00-16.00 uur).