Op Startzondag starten we als gemeente met een fris nieuw seizoen. En starten betekent in het algemeen dat we datgene wat daarvoor was, los moeten laten. Na het afscheid van Marjo en André kunnen we dit erg letterlijk nemen.
Hopelijk is dit ook het geval ten opzichte van de Corona-pandemie.

Als ik dit schrijf, bevind ik mij op het prachtige Waddeneiland Terschelling. Er zijn al vele kilometers weggetrapt op onze fietsen. Het is hier op sommige plekken heerlijk rustig en stil, je komt er bijna niemand tegen. En de golven op het strand hebben op mij een rustgevende invloed. Heerlijk mijn gedachten laten gaan. Naar dat wat is geweest, wat nu is en wat komt.

Ik merk aan mijn gedachten dat ik het liefst vooruit kijk, vol enthousiasme wil starten met allerlei nieuwe ideeën en plannen. Maar ik herinner me ook een Loesje-uitspraak: “Blijf onderweg af en toe stilstaan om van het uitzicht te genieten”.

Gedurende de afgelopen tijd hebben zich veel dingen afgespeeld binnen onze gemeente. Deze hebben mij redenen gegeven om te leren en om dankbaar te zijn. Er gebeuren prachtige dingen binnen onze gemeente, maar er zijn zeker ook dingen die verbetering kunnen verdragen. En daar zit de wens voor de toekomst in verborgen: het vooruit kijken.

Als gemeente hebben we te maken met een veranderde toekomst na het vertrek van 2 predikanten en een coronapandemie.
Het is goed om als gemeente samen naar de toekomst van onze Kruiskerk te kijken: hoe zie jij die toekomst?
Wat is belangrijk om onze kerk die toekomst te geven?
Hoe wil jij je steentje hieraan bijdragen?

Je merkt het al; het is niet puur een kerkenraads-aangelegenheid of -beslissing.
Ook jouw mening telt en dat vinden wij heel belangrijk. Alleen dan kunnen we er ook samen de schouders onder zetten!

Leane Compagne

WIJ MOGEN HIER OPNIEUW BEGINNEN

Wij mogen hier opnieuw beginnen
vanuit wat was nu verder gaan
tot waar de liefde ons kan brengen;
alle oud zeer heeft afgedaan.

Ons wil de geest van Christus raken,
die ons de macht van liefde toont,
die het verschil zal kunnen maken
als nieuwe hoop weer in ons woont.

Laten wij door die geest gedreven
weggaan uit alles wat ons bindt
aan pijn en schuld, en ons begeven
op nieuwe wegen, welgezind.

Want Christus leeft en zal ons voorgaan,
hij geeft ons mee wat liefde doet.
Wij mogen hier opnieuw beginnen
want God maakt alles nieuw en goed.

In dit geloof staan wij hier samen,
geven elkaar wat liefde doet.
Wij mogen hier opnieuw beginnen,
want God maakt alles nieuw en goed.

Sytze de Vries (naar Brinan Wren)
Uit: Het liefste lied van overzee, deel 2 (Skandalon, 2015)