Volgende week woensdag start de Veertigdagentijd. Vanouds een periode van bezinning voorafgaand aan Pasen. Waar haal jij tijdens deze bijzondere periode je inspiratie vandaan? Natuurlijk kun je de kerkdiensten online (blijven) volgen. Dat is fijn, maar we willen je eigenlijk meer bieden. Daarom starten we, samen met de Sint Norbertusparochie en Spirit in Roosendaal, het Veertigdagenproject ‘ik ben er voor jou’.

We hebben ons laten leiden door de Zeven werken van Barmhartigheid: zieken bezoeken, dorstigen te drinken geven, vreemdelingen gastvrij ontvangen, naakten kleden, hongerigen te eten geven, doden begraven en gevangenen bezoeken.

Het project bestaat uit een serie interviews en een 40-dagenkalender. Elk interview is met een professional of vrijwilliger die er dag in dag uit is voor anderen. De interviews zijn vanaf woensdag 17 februari te lezen in de Roosendaalse Bode en daarna ook op onze website.

In de 40-dagenkalender wordt, aan de hand van de schilderijen van Ruud Bartlema, elke week een werk van barmhartigheid  belicht. Elke dag kun je je laten inspireren door een afbeelding, (bijbel)tekst, gebed, muziek of recept. De kalender eindigt op tweede Paasdag. Op die dag vragen we je aandacht voor het achtste werk van barmhartigheid: zorg voor de schepping!

Je kunt de kalender inzien en/of bestellen via de website.