Op verschillende manieren willen we in de advents- en kerstperiode laten zien dat we met elkaar verbonden zijn, elkaar bemoedigen en dat we er voor elkaar zijn. Dat doen we samen met de Sint Norbertusparochie. We gaan op zoek naar ‘STER(K) Nieuws’.

STER(K) Nieuws in de Roosendaalse Bode
Iedere week, vanaf dinsdag 24 november, staat er een interview in de Roosendaalse Bode met iemand die STER(K) Nieuws heeft. De eerste week was dat de burgemeester. Jij mag de interviews aanvullen met jouw eigen STER(K) Nieuws. Wil jij iets schrijven, of een foto maken en dat zelf naar de redactie van de Bode sturen? Inleveren kan bij: www.internetbode.nl/regio/roosendaal/nieuws/aanleveren. Wie weet wordt jouw bijdrage geplaatst.

Sterrenjacht
Maak vanaf eerste Advent een mooie ster met daarop een positieve boodschap en hang die voor het raam. Op het werkblad vind je een voorbeeld. Dat kun je uitknippen, kleuren of verfraaien en van een tekst of wens voorzien. Zelf een kerstster maken of kopen mag natuurlijk ook.
Voor de kinderen staan er op het werkblad een sterrentelkaart en wenskaartjes. Ga op pad: zoek in de stad  naar sterren. Elke ster die je ziet noteer je op de sterrentelkaart. Op het adres van de gevonden ster doe je een sterrengroetje in de bus. Hoeveel sterren weet jij te vinden?

Hang jouw ster in één van de kerstbomen in de stad
Op woensdag 9 december hangen er lichtjes in de grote kerstboom op de Markt. Vanaf dan staan er op ook op andere locaties in de stad kerstbomen. Bijvoorbeeld bij kerken, scholen en verzorgingstehuizen. Maak je eigen kerstster met daarop een boodschap of wens en hang die in een kerstboom in de stad.  Een voorbeeldje van een kerstster vind je op het werkblad, maar je mag natuurlijk ook zelf een mooie ster bedenken en maken.

Doe mee aan de sterrenspeurtocht en win een leuke prijs
In de binnenstad van Roosendaal staan vanaf woensdag 9 december in een aantal etalages sterren en figuren uit het kerstverhaal. In de sterren staat een cijfer en bij de figuren een letter. Kinderen kunnen, samen met ouders, opa en/of oma, in de binnenstad op zoek gaan naar de sterren. Noteer de letters en zet ze in de volgorde van de cijfers, waardoor er een zin met STER(K) Nieuws ontstaat. Stuur de oplossing naar speurtocht@sint-norbertusparochie.nl. Onder de juiste inzendingen worden leuke prijzen verloot.

Viering kerstavond via ZuidWest-TV
Op kerstavond vertellen bekende Roosendalers het kerstverhaal in een modern jasje. De uitzending is op kerstavond vanaf 19:00 uur via ZuidWest-TV en wordt elk uur herhaald.

Let de komende tijd op de berichtgeving over STER(K) Nieuws in de nieuwsbrief, op de website en in de media en doe mee. Zo vieren we met elkaar toch het Kerstfeest.