Op verschillende manieren willen we in de advents- en kerstperiode laten zien dat we met elkaar verbonden zijn, elkaar bemoedigen en dat we er voor elkaar zijn. Dat doen we samen met de Sint Norbertusparochie. We gaan op zoek naar ‘STER(K) Nieuws’.

STER(K) Nieuws in de Roosendaalse Bode
Iedere week, vanaf dinsdag 24 november, staat er een interview in de Roosendaalse Bode met iemand die STER(K) Nieuws heeft. De eerste week was dat de burgemeester. Jij mag de interviews aanvullen met jouw eigen STER(K) Nieuws. Wil jij iets schrijven, of een foto maken en dat zelf naar de redactie van de Bode sturen? Inleveren kan bij: www.internetbode.nl/regio/roosendaal/nieuws/aanleveren. Wie weet wordt jouw bijdrage geplaatst.

Sterrenjacht
Maak vanaf eerste Advent een mooie ster met daarop een positieve boodschap en hang die voor het raam. Op het werkblad vind je een voorbeeld. Dat kun je uitknippen, kleuren of verfraaien en van een tekst of wens voorzien. Zelf een kerstster maken of kopen mag natuurlijk ook.
Voor de kinderen staan er op het werkblad een sterrentelkaart en wenskaartjes. Ga op pad: zoek in de stad  naar sterren. Elke ster die je ziet noteer je op de sterrentelkaart. Op het adres van de gevonden ster doe je een sterrengroetje in de bus. Hoeveel sterren weet jij te vinden?

Hang jouw ster in één van de kerstbomen in de stad
Op maandag 7 december wordt op de Markt de grote kerstboom onthuld. Vanaf dan staan er op ook op andere locaties in de stad kerstbomen. Bijvoorbeeld bij kerken, scholen en verzorgingstehuizen. Hang je eigen kerstster  met daarop een boodschap of wens in een kerstboom in de stad.  Een voorbeeldje van een kerstster vind je op het inlegvel, maar je mag natuurlijk ook zelf een mooie ster bedenken en maken.

Doe mee aan de puzzeltocht en win een leuke prijs
In de binnenstad van Roosendaal staan vanaf maandag 7 december in een aantal etalages sterren en figuren uit het kerstverhaal. In de sterren staat een letter. Kinderen kunnen, samen met ouders, opa en/of oma, in de binnenstad op zoek gaan naar die sterren. Noteer de letters en probeer ze in de juiste volgorde te zetten, waardoor er een zin met STER(K) Nieuws ontstaat. Stuur de oplossing in via de website. Onder de juiste inzendingen worden leuke prijzen verloot.

Viering kerstavond via ZuidWest-TV
Op kerstavond vertellen bekende Roosendalers het kerstverhaal in een modern jasje. De uitzending is op kerstavond vanaf 19:00 uur via ZuidWest-TV en wordt elk uur herhaald.

Let de komende tijd op de berichtgeving over STER(K) Nieuws in de nieuwsbrief, op de website en in de media en doe mee. Zo vieren we met elkaar toch het Kerstfeest.