Waar gaat de Preek van de Leek dit jaar over en wie preken er?

Dit jaar staat het oudtestamentische verhaal Exodus 16 centraal, een lastige bevrijdingsgeschiedenis. Heeft dit hoofdstuk uit het mythische verhaal over bevrijding ons vandaag de dag nog iets te zeggen?

Vier Roosendalers gaan de uitdaging aan:
–  Elly van den Berg, zangeres
–  Harm Emmen, fractievoorzitter D’66
–  Ameer Aboutok, Syrische vluchteling
–  Anne Moeniralam, juriste en mediator

De vakjury bestaat uit Joseph Dekkers (winnaar vorig jaar), ds. Marjo den Bakker en pastor Petra Versnel.
De muziek wordt verzorgd door Enam Hushan, Syrisch vlucheling
Marjeet Verbeek presenteert.

Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen we maximaal dertig bezoekers ontvangen. Omdat er slechts een beperkt aantal toehoorders live bij kunnen zijn, vervalt de vrije gift en de publieksprijs. Daarom kiest de vakjury de beste ‘predikant’. Spirit in Roosendaal schenkt de gemiddelde opbrengst van de vrije gift van de afgelopen jaren aan het goede doel van de winnaar, te weten 350 euro.

Inmiddels hebben zich al dertig mensen aangemeld en is er helaas geen plaats meer. Je kunt de avond nog wel live of op een later tijdstip meebeleven via Kerkdienstgemist.nl.

Plaats: Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal
Tijd: 19.30-21.30 uur