Corona: een ramp van ongekende omvang. De gevolgen van de coronacrisis worden wereldwijd steeds zichtbaarder. Mensen kunnen niet naar hun werk en hebben dus geen inkomen en geen eten. Een catastrofe dreigt. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen. Kerk in Actie, de landelijke diaconale organisatie van de Protestantse Kerk, ondersteunt kerken die deze stille coronaramp helpen te voorkomen.

Kerk in Actie ondersteunt kerken wereldwijd met:
1. Voedsel voor de meest kwetsbaren;
2. Hygiënepakketten;
3. Medische zorg;
4. Financiële steun aan de meest kwetsbaren;
5. Preventiecampagnes.

De commissie voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) van de Protestantse Gemeente Roosendaal (Kruiskerk) zamelt, gedurende het seizoen 2020-2021, voor dit project geld in. We vragen jouw hulp! Door te bidden, door mee te doen aan de activiteiten die we dit seizoen organiseren en door het project financieel te steunen. Dat kan door een gift over te maken over te maken op bankrekeningnummer NL52 INGB 0003 4455 91 van de Diaconie Protestantse Kerk Roosendaal onder vermelding van ‘ZWO-jaarproject’.

Help een stille coronaramp voorkomen. Geef!

• voor 8 euro kan de kerk in Zuid-Afrika een hygiënepakket uitdelen;
  • voor 10 euro krijgen ouderen in Moldavië een voedselpakket;
  • voor 11 euro krijgen ouderen in Moldavië een maand medicijnen en medische hulpmiddelen;
  • voor 20 euro wordt een familie in Indonesië een maand met voedsel ondersteund;
  • voor 22 euro krijgt iemand in Zuid-Afrika een uitgebreid basisvoedselpakket. Een heel gezin steunt u met 132 euro;
  • voor 25 euro kan een gezin in Colombia met medicijnen worden geholpen;
  • met 30 euro kan een jongere met HIV in Rwanda een maand eten;
  • voor 38 euro krijgen ouderen in Palestina een hygiënepakket.

Geef rechtstreeks via iDeal. Vul je donatiebedrag in en klik op Doneer om via iDeal je gift te doen.

Wilt u meer weten over dit project of het werk van de ZWO-commissie of heeft u suggesties voor activiteiten waarmee we geld kunnen inzamelen, stuur ons een e-mail en wij nemen graag contact met u op: zwo@pgrkruiskerk.nl.