Het is alweer even geleden dat we iets van ons hebben laten horen.
De wereld staat op zijn kop en daarmee onze reis ook. Er is de afgelopen week veel contact geweest met de groepsleden onderling: zou de reis wel doorgaan? En zo ja, willen we dan wel gaan? Is het veilig?
Op dit moment zit Zuid-Afrika in een volledige lockdown. Dit zal naar verwachting tot eind augustus duren. Daarom is de afgelopen week besloten de reis te annuleren. Dit is het verstandigst. Het was te verwachten, maar wij balen daar natuurlijk allemaal ontzettend van!
Graag willen wij  Francisca en Désirée bedanken. We voelden zoveel onzekerheid en zij waren een luisterend oor voor ons.

Inmiddels hebben we met de hele groep een online meeting gehad. Heel raar natuurlijk om elkaar zo te ontmoeten, maar wel heel fijn om iedereen weer even te spreken na zo’n lange tijd. We hebben het over de annulering gehad en hoe we nu verder gaan.
We concludeerden dat we het fijn zouden vinden om toch al iets goeds te doen met ons ingezamelde geld. Voor de opbrengst van de verschillende acties hadden we al verschillende projecten die we wilden steunen in ons achterhoofd.
Daarom hebben we met de hele groep besloten om alvast geld te doneren. Van onze spaarpot gaat nu € 1.000 naar het project Call her Blessed (opvang voor zwangere en kwetsbare jonge vrouwen). Nog eens € 1.000  gaat als ondersteuning naar gezinnen die (aids)wezen adopteren.

Voor nu is er voor ieder groepslid genoeg om over na te denken: willen/kunnen we volgend jaar de reis maken? Hoe gaan we dan weer acties opzetten? enz.

We houden jullie graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

de jongeren van de jongerenreis