De maatregelen die getroffen worden om het coronavirus in te dammen hebben ook voor de Protestantse Gemeente Roosendaal (PGR) gevolgen.

Besloten is om alle kerkelijke activiteiten tot 1 juni te annuleren. Dit geldt niet alleen voor bijeenkomsten die in de Kruiskerk plaats zouden vinden maar ook voor alle kerkelijke activiteiten die elders plaats zouden vinden. Ook alle kerkelijke vergaderingen komen te vervallen.

Tot 1 juni zullen er geen kerkdiensten plaatsvinden in de Kruiskerk. Ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan verzorgt de Protestantse Kerk de komende zondagen meditaties op televisie. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 09.20 uur. Daarnaast zal er op zondagochtend om 10:00 uur via kerkomroep.nl een speciale uitzending zijn vanuit de Kruiskerk.

De oproep om sociale contacten te matigen is ook van toepassing op het pastorale bezoekwerk door wijkcontactpersonen, ouderlingen en predikanten. Voorlopig zullen alle pastorale contacten telefonisch of via e-mail worden onderhouden. Neem in pastorale (nood)situaties contact op met één van de predikanten:
Ds. Marjo den Bakker: 06-22465129
Ds. André van den Bor: 06-53672710

Wij willen je vragen om in deze tijd wat extra naar elkaar om te zien door elkaar ­te bellen. Niet alleen gemeenteleden maar ook mensen in de buurt die de deur niet meer uit kunnen. Bel. App. Stuur een kaartje. Of neem wat extra boodschappen voor diegene mee. Vaak een kleine moeite, altijd een groot plezier.

Neem voor vragen en informatie contact op met het moderamen van de kerkenraad: kerkenraad@pgrkruiskerk.nl.