Het idee is heel simpel: wie jonger is dan 70 en niet ziek is, kan zich aanmelden bij de WhatsApp-groep ‘helpende handjes’.

De groep bestaat maar om één reden: om een helpende hand te bieden aan iemand die om hulp verlegen zit. Dus de groep is niet bedoeld voor allerlei nieuwtjes of sociaal gebabbel of voor reactie als ‘toppie’, ‘goed van jou’, ‘dank’. Het is bedoeld voor praktische vragen en concrete reacties.
Voorbeeld: er komt een vraag binnen wie voor iemand op een bepaald adres boodschappen wil doen.
> Die vraag wordt dan geplaatst op de WhatsApp-groep.
> Iemand hoeft dan alleen maar te appen: “ik wil dat doen”.
> De moderator geeft de contactgegevens aan de helper door.
En dan is het klaar. Kort en daadkrachtig.

De vraag van mij aan jou is of jij in deze groep wil. Zo ja, app je telefoonnummer naar 06-53672710. Als je er niet in wilt dan is dat ook prima. Je hoeft dat ook niet uit te leggen of zo: het is goed. Zodra het virus is overgewaaid wordt deze groep opgeheven.

Ds. André van den Bor