Woensdag 19 februari heeft de groep Koffiemorgen 50+ een bezoek gebracht aan de Wereldwinkel op de Nieuwe Markt. Na een heerlijk kopje fairtrade koffie met cake werd hen met behulp van een pp-presentatie verteld over het ontstaan van de wereldwinkel in Nederland. Na de oorlog werd in 1946 een eerste aanzet gemaakt wat later uitgroeide tot een organisatie van wereldwinkels in Nederland. In Roosendaal werd de eerste winkel in de vijftiger jaren, in een leegstaand pand aan de HGD-straat, geopend. In de loop der jaren werd, al dan niet gedwongen, nogal eens verhuisd totdat de winkel na 5 verhuizingen uiteindelijk op de Nieuwe Markt terecht kwam. Het was weer een interessante morgen.

Ook niet regelmatige bezoekers van de koffiemorgen zijn van harte welkom.

Arie Hofland               – tel: 559646
Gert Reitsma              – tel: 549724
Korrie Siemons          – tel: 541436
Hans van den Hoek   – tel: 541366