Woensdag 22 januari zijn we met grote getale samengekomen in de Kruiskerk waar we konden luisteren naar een historisch overzicht van het ontstaan van den Biggelaar koffie in 1823 tot het sluiten in 1983. Hierna volgde een enthousiast verhaal over het opnieuw introduceren van de koffie in 2015 tot heden.
In 1823 begon ene van den Biggelaar met de verkoop van koffie aan huis. Zijn opvolger startte een koffiebranderij in 1854 op de plaats waar nu het gesloten shoppingcentrum De Biggelaar staat. Tot 1952 bleef het in handen van de fam. van den Biggelaar. Achtereen volgens kwam de branderij in handen van de fam. Raaymakers en de fam. Hillebrand tot de branderij werd gesloten in mei 1983.
In 2015 heeft de gastspreker een eigen bedrijf opgericht met de bedoeling de Biggelaar koffie opnieuw op de markt te brengen nadat hij de merkrechten had verkregen. Tot op heden met veel succes.
De koffie wordt alleen aan horecagelegenheden en bedrijven verkocht. Binnenkort komt er op de Borchwerf een kleine koffiebranderij.

Ook niet regelmatige bezoekers van de koffiemorgen zijn van harte welkom.

Arie Hofland               – tel: 559646
Gert Reitsma              – tel: 549724
Korrie Siemons          – tel: 541436
Hans van den Hoek   – tel: 541366