Op zaterdag 15 en zondag 16 juni jl. nam het team “De Kruiskerk Loopt Samen” deel aan de 24-uurs wandelestafette de ‘SamenLoop voor Hoop’ in Roosendaal. De opbrengst was voor KWF en inloophuis de Rose-Linde in Roosendaal.
Wat was het een bijzonder weekend. De burgemeester gaf het startschot na een gedicht en een mooi lied en toen begon het wandelen, met de eregasten (survivors en hun begeleiders) de eerste ronde voorop. Ons team bestond uit 35 teamleden, de jongste was 10 jaar en de oudste over de 70. Er was een wandelschema opgesteld waardoor er steeds minimaal 2 teamleden wandelde. Iedereen liep steeds een uur en na een half uur werd één van de lopers gewisseld, dus dan had je weer een ander wandelmaatje. Het was erg bijzonder om zo met elkaar te lopen, want lang niet iedereen kende elkaar, hooguit van gezicht.
We hadden ook een kraam waar allerlei spullen werden verkocht om de opbrengst voor het goede doel nog wat te verhogen. Deze kraam werd, op de nacht na, bemand door onze speciale ‘kraambemanning’ samen met wat teamleden. Gelukkig hield het in de loop van zaterdagmiddag op met regenen. Daarna klaarde het op en vlogen vooral de ijsjes als warme broodjes over de toonbank!
Met een indrukwekkend lied en een pakkend gedicht liepen we om 23.00 uur langs de 3.000 brandende kaarsen in kaarsenzakken met vaak mooie teksten tijdens de Kaarsenceremonie.
Ook in de nacht liepen onze jongere teamleden (en een aantal anderen die zich nog jong voelen ;-)) lekker door. Op zondagochtend om 8.30 uur hebben zo’n 10 teamleden bij onze kraam samen genoten van een heerlijk ontbijt. En ondertussen bleven er steeds wandelaars voorbij lopen.
Om 10.30 uur begon, na een stevige warming up, de Kinderloop. Hieraan deden ongeveer 10 kinderen uit de Kruiskerk mee, samen met een aantal volwassenen. Ook zij liepen een uur lang over het bijna 1 kilometer lange parcours.
Na heel veel rondjes lopen waren de 24 uur voorbij en was het wachten op de bekendmaking van het behaalde bedrag. De ‘SamenLoop voor Hoop’ heeft in totaal (tot en met zondagmiddag) €98.800,- opgebracht, waarvan wij € 3.540,80 bij elkaar gesponsord hebben. En daarnaast heeft ons team ook nog eens 125 kaarsenzakken verkocht. Een super goed resultaat!
Dank aan iedereen die ons heeft gesponsord, aangemoedigd en aan ons heeft gedacht. En natuurlijk dank aan iedereen die zich heeft ingezet bij onze sponsoracties, in de kraam en/of als wandelaar. Super dat we met zo’n grote groep dit samen op deze manier konden doen!
O ja, mocht er nog iemand ons team willen sponsoren: dit kan tot 10 weken na 16 juni via de link:
Marieke Stolk, teamcaptain.

Klik op de foto om het fotoalbum te openen . . . .