Dinsdag 19 maart ben je van harte welkom in de Kruiskerk om te genieten van en te oordelen over de beste preek in de 4de editie van de Preek van de Leek!

Dit jaar staat het oudtestamentische verhaal ‘De Toren van Babel’ centraal (Genesis 11:1-9). Heeft dit mythische verhaal over een toren tot in de hemel, een verspreiding van de volkeren over de aarde en een Babylonische spraakverwarring ons vandaag de dag nog iets te zeggen?

Vier Roosendalers gaan de uitdaging aan om te preken:
Klaar Koenraad, wethouder
Vic Wendel, architect
Joseph Dekkers, voormalig directeur Da Vinci College
Ilhami Kilich, voorzitter Sociaal cultureel centrum Prisma

De vakjury bestaat uit: arts Marc Rosendahl Huber, dominee Marjo den Bakker en pastoor Ronald van Bronswijk.
Maar jij bent het die de winnaar kiest! En de winnaar bestemt de vrije gift van de avond voor een goed doel naar zijn of haar keuze!

Trio A Kholen (Lyvonne Lewin; Yvonne Simjouw en Joost TholHuijsen) vertolkt Jiddische levensliederen.

Presentatie: Marjeet Verbeek

Plaats: Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal Tijd: 19.30 – 21.30 uur (waarna een drankje)